torstai 2. huhtikuuta 2015

Raakakakku

Noin kuukausi sitten ostin kaupasta raakakkku kirjan, koska Suomen paras leipomo - ohjelmassa kisaili yhdessä jaksossa raakaleipuri ja innostuin asiasta ja halusin kokeilla kyseistä leivontaa.

Nyt sitten oli vähän ylimääräistä ja eikun Ruohonjuureen ostoksille. Osasta raaka-aineista mitä tässä kirjassa on, en ole ikinä edes kuullukkaan. Onneksi kirjan alussa kerrotaan mitä eri raaka-aineet ovat.

Kun sitten aloin kakkua tekemään ja maistelin tietysti välissä, että miltä ne maistuivat, säikähdin, koska en juuri pitänyt niiden mausta, mutta onneksi yhdessä maistuivat yllättävän hyvältä.
Kirjassa myös neuvottiin, että pähkinät kannattaa liottaa vedessä yön yli, jotta ne eivät olisi niin kovia ja ovat myös siten hellempiä vatsalle.

Eli ohje on kirjasta Raakaleipurin parhaat kakut ja tässä teille ohjetta.

Ohje on 20cm irtopohjavuokaan

Kaurakeksipohja
3 dl pekaanipähkinöitä
2 dl kaurahiutaleita tai -jyviä
1 dl kookossokeria (palmusokeria)
1 tl ceyloninkanelia
1/2 tl vuorisuolaa
Kinuskitäyte
2 dl taateleita
2 dl mulperinmarjoja
1 1/2 dl vettä tai pakurihauduketta
2 rkl lucuma-jauhetta
ripaus vuorisuolaa
Suklaakuorrute
2 dl raakakaakaojauhetta
1 dl sulaa kookosöljyä
1/2 dl hunajaa
2 rkl lämmintä vettä tai pakurihauduketta

Pingota 20cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Jauha pekaanipähkinät ja kaura monitoimikoneessa tai vahvalla tehosekoittimella jauhoksi. Lisää joukkoon mausteet ja sekoita ainekset tasaisesti yhteen. Seos on sopivaa, kun voit pyörittää taikinasta pienen pallon, joka pysyy kasassa. Painele seos tiiviisti vuoan pohjalle. 
Valmista kinuskitäyte soseuttamalla kaikki aineet tasaiseksi seokseksi. Jos mulperinmarjat ovat kuivia, liota niitä ohjeen vesimäärässä, ennen kuin sekoitat kaikki ainekset yhteen. 
Levitä kinuski pohjan päälle. 
Sulata kookosöljy nestemäiseksi pitämällä purkkia hetki lämpimässä vedessä. Mittaa kookosöljy ja valmista suklaakuorrute vispaamalla ainekset pienessä kulhossa tasaiseksi seokseksi. Kaada suklaakuorrute kinuskin päälle. 
Laita kakku 20 min pakastimeen, jotta kuorrute hieman jähmettyy. Kakku säilyy jääkaapissa noin 5 päivää, ja sen voi myös pakastaa.
Koristele halutessasi pähkinöillä tai vadelmilla.

Pohja valmiina
Kinuskitäytteestä tuli vähän tummempi kuin kirjassa
Ja valmis tuotos

Pahoillani kuvien laadusta jälleen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti