tiistai 10. maaliskuuta 2015

Juusto-jalapenoleipä

Meille jäi juustoraastetta viime leipomisesta aika paljon ja koska päiväys oli siitä menossa, piti keksiä jotain mitä siitä tekisi. Poikaystäväni ehdotti jalapenoleipää, koska oli sellaisen nähnyt yhdessä kirjassani, joten eikun leipomaan ja tässä teille ohjetta joka löytyy kirjasta Leivän juurilla.


1 tlk säilöttyjä jalapenoja
50 g hiivaa
5 dl vettä
1/2 dl oliiviöljyä
2 dl juustoraastetta
1 rkl sokeria
15-16 dl jauhoja
Voiteluun
1 muna
Koristeluun
2 dl juustoraastetta

Valuta jalapenot. Murenna hiiva kulhoon ja liuota se kädenlämpöiseen veteen.
Lisää öljy, jalapenot, juusto, sokeri, suola ja suurin osa jauhoista.
Säästä vähän jauhoja leipomiseen. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista ja on kimmoisaa. Anna taikinan kohota leivinliinalla peitettynä noin 40 min. 
Kumoa taikina kulhosta ja painele se uunipellille. Leikkaa taikina levy 25 osaan taikina pyörällä tai lastalla. Pistele leipä ja anna sen kohota vielä noin 30 min. 
 


Kuumenna uuni 225 asteeseen. 
Voitele leipä kevyesti vatkatulla munalla ja ripottele pinnalle juustoraaste. Paista uunin keskitasolla noin 20 min. Anna leivän jäähtyä ritilällä ennen kuin murrat sen paloiksi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti