keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Jämistä leivonnaisia

Eiliseltä nyt tietysti jäi suklaata ja tuorejuustoa, mutta kylmässä on myös lojunut ranskankerma purkki. Ensin en ajatellut edes käyttäväni ranskankermaa vaan mietin kuumeisesti valkosuklaalle ja appelsiinituorejuustolle käyttöä.

Poikaystävälläni oli jo pitkään tehnyt mieli kääretorttua, joten ensin ajattelin tehdä sellaisen, mutta koska aineita oli niin pieni määrä, muutin suunnitelmaa ja tein kääretorttupohjasta leivonnaisia.

Sisälle niihin tuli hilloa ja tuorejuusto-paahdettu valkosuklaa-ranskankerma sekoitus ja oli yllättävää kyllä hyvää, vaikka sinne tuon ranskankermankin laitoinkin.

Kääretorttu ohje on Herkkuleivonnaisia- kirjasta.

4 munaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita varovasti tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 225 asteessa noin 7 minuuttia. Kumoa torttulevy sokeroidun leivinpaperin päälle. Anna jäähtyä. 

Ja koska tein leivonnaisia, käytin pyöreää muottia saadakseni pieniä kivoja leivonnaisia.

Valkosuklaan paahtaminen oli minulle aivan uusi juttu ja nyt ihmettelen miksi en ole ennen kokeillut, koska suklaasta tuli ihanan kinuskisen tuoksuinen ja makuinen. Ohjeen paahtamiseen löysin Fazerin sivuilta, mutta laitan ohjeen vielä tähän.


Rouhi Valkoinen -leivontasuklaata rouheeksi.
Levitä rouhe uunipellille leivinpaperin päälle. Paahda muruja 175-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia. Suklaa ei sula paahtamisen aikana, mutta tummuu hieman. Vahdi, ettei suklaa pala!



 Ja valmiista tuotoksesta tuli aikas nätti.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti