keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Rapupastaa

Minun on tehnyt jo pitkään mieli jonkin näköistä pastaa, joten tänään ajattelin tehdä rapupastaa.
En ole ikinä tehnyt kastiketta yhtään mihinkään ns. pitkän kaavan kautta, mutta tänään senkin pääsin kokeilemaan, koska onhan hyvä kastike ruoan sydän.
Eli, tässä teille ohjetta aivan mahtavan makuiseen rapupastaan!

Pastaa
ravun pyrstöjä (itse käytin jokiravunpyrstöjä ja jättikatkaravunpyrstöjä)
Kastike
1 fenkoli
1 porkkana
2 salotti sipulia
1 sellerin varsi
2 rkl öljyä
2 rkl tomaattipyrettä 
3 dl kanalientä
1 dl valkoviiniä
2 dl kuohukermaa
suolaa
pippuria
tilliä

Pilko kastiketta varten kasvikset. Kuullota hetki öljyssä, lisää pyree ja kuumenna hetki.


Lisää kattilaan kanaliemi ja valkoviini. Anna hautua 15 minuuttia.


Siivilöi liemi toiseen kattilaan, lisää kerma ja keitä hiljalleen, kunnes kastike sakenee ja mausta.


Keitä pasta ja valuta ravunpyrstöt. Lisää ravut sitten kastikkeeseen, mutta älä keitä, etteivät ravut sitkisty.


Käytimme valkoviininä tätä Thandi sauvignon blanc. Erittäin hyvän makuinen ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti