Itse ihmettelen, miksi rupean aina illalla leipomaan..
Mansikkahilloke:
500 g mansikoita
1 ½ dl sokeria
1 rkl maissitärkkelystä
500 g mansikoita
1 ½ dl sokeria
1 rkl maissitärkkelystä
Pohja:
150 g voita
3 dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
1 ½ dl sokeria
3 keltuaista
1 ½ dl maitoa
150 g voita
3 dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
1 ½ dl sokeria
3 keltuaista
1 ½ dl maitoa
Marenki:
3 valkuaista
1 ½ dl sokeria
3 valkuaista
1 ½ dl sokeria
Väliin:
Kermavaahtoa tms.
Valmista ensin hilloke, jotta se ehtii jäähtyä ennen kokoamista. Leikkaa mansikat paloiksi. Laita mansikanpalat kattilaan yhdessä sokerin
kanssa. Keitä, kunnes mansikat ovat pehmenneet, ei kuitenkaan soseeksi
asti. Erota pieni määrä lientä ja sekoita siihen maissitärkkelys. Lisää
kattilaan ja anna kiehahtaa. Jäähdytä hilloke kylmässä vesihauteessa.
Sulata voi ja anna voisulan jäähtyä. Yhdistä kulhossa vehnäjauhot ja
leivinjauhe. Lisää muut aineet ja sekoita vatkaimella tasaiseksi
taikinaksi. Levitä taikina nuolijan avulla leivinpaperilla vuoratulle
pellille.
Mittaa valkuaiset ja sokeri kulhoon ja vatkaa yhdessä vaahdoksi. Levitä marenkivaahto nuolijalla pohjataikinan päälle.
Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä. Leikkaa pohja keskeltä kahtia.
Irrota toinen puolikas varovasti leivinpaperista ja siirrä
tarjoilulautaselle. Levitä päälle mansikkahilloke ja kermavaahto.
Nosta varovasti toinen puolikas kanneksi. Koristele tuoreilla marjoilla
tai syötävillä kukkasilla.
Itselläni nyt ei ollut kermavaahtoa tai mitään millä koristella, mutta näillä mennään mitä on ja todella hyvää tuli.
Mä oon kans halunnu tehdä tota jo pitkään, mutta en oo jaksanu alkaa väkertään. :D
VastaaPoistaniiiiin helppo ja niiiiiiiiiin hyvää :D
PoistaJuu helpolta se kuulostaa, mutta ei vaan oo jaksanu. :D
Poista