Sain jo pari viikkoa sitten idean muffineista, missä olisi päällä jokin näköinen glögikuorrute ja niitä sitten etsiskelin ja pari hyvää löysinkin. Itse käytin tätä:
Kuorrute
120 g sulatettua valkosuklaata
1 rkl vaaleaa glögiä (Marli)
5 dl tomusokeria (tai tarvittaessa enemmän)
pastaväriä
120 g sulatettua valkosuklaata
1 rkl vaaleaa glögiä (Marli)
5 dl tomusokeria (tai tarvittaessa enemmän)
pastaväriä
Valmista kuorrute: Sulata suklaa
ja lisää joukkoon glögi ja veitsenkärjellinen pastaväriä.
Lisää kuivat aineet ja sekoita hyvin. Laita kuorrute jähmettymään
jääkaappiin. Pursota kuorrute jäähtyneiden
muffinssien päälle ja koristele esimerkiksi tähden tai
pallon muotoisilla strösseleillä. Parhaimmillaan
leivontapäivänä, säilytä tarvittaessa jääkaapissa.
Mutta sitten kun olin kuorrutteen tehnyt, pursotinkin sen näitten sisään, mutta ei se haittaa, koska niistä tuli silti hyviä, tosin hyvin makeita.
Tietysti sitten unohdin munat, joten alkoi munattoman muffini ohjeen metsästys ja onneksi minulla on hyvin, hyvin paljon kokki kirjoja, niin sieltä hienosti löytyi.
Ohje tässä.
2 dl maitoa tai vettä
1,5dl sokeria
1dl sulatettua voita
3,5dl jauhoja
1dl perunajauhoja
2tl leivinjauhetta
- Sekoita neste ja sokeri.
- Sekoita muut kuiva-aineet keskenään ERI kulhossa.
- Lisää neste + sokerin sekaan sulatettu rasva ja jauhoseos.
- Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Jaa paperivuokiin.
- Paista 200 asteessa n.15 minuuttia.
Tietysti mukana myös lasillinen glögiä!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti