keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Pitkästä aikaa

En ole hetkeen taas kirjoitellut, kun ei ole ollut aikaa eikä jaksanut yhtään. Tällä hetkellä olen nimittäin työhön tutustumassa Oriveden leipomossa Kaukajärvellä.
Mutta siis itsenäisyyspäivä meni ja teimme poikaystäväni kanssa äidilleni ja siskolleni ruokaa, grillimestarin lohta muistaakseni ja sen lisäksi inkivääri kastiketta, joka oli oikeastaan todella hyvää, vaikken yhtään inkivääristä välitä, riisiä ja uuni kasviksia. Oli todella hyvää kyllä, nams. Harmi vain, etten muistanut ottaa kuvia.
Ohje kalalle ja kastikkeelle tässä.
800  g lohifileetä
1/2  dl fariinisokeria
1/2  dl Dijon-sinappia (laitoimme ihan turun sinappia)
2  rkl soijakastiketta
1  rkl valkoviinietikkaa
ruohosipulia
mustapippuria myllystä
Kastike
1  prk Valio crème fraîchea
1/2  rkl tuoretta inkivääriä
2  valkosipulin kynttä
2  tl fariinisokeria
1 1/2  rkl limetti- tai sitruunamehua
1/4  tl chilijauhetta
Valmistusohje

  • Kuumenna grilli tai muurinpohjapannu. Leikkaa kala noin 6 cm:n kokoisiksi paloiksi. Leikkaa jokaiseen palaan keskelle viilto nahkaan saakka ja käännä nahkapuolet vastakkain.

  • Sekoita fariinisokeri, sinappi ja soijakastike keskenään. Ota liemestä erilleen muutama ruokalusikallinen ja lisää siihen valkoviinietikka.
  • Kasta lohiperhoset fariinisokeri-sinappi-soijakastikeliemeen ja nosta grilliin tai muurinpohjapannulle. Grillaa muutama minuutti ja käännä. Voitele paistunut puoli valkoviinietikalla maustetulla liemellä. Kypsennä vielä toinen puoli ja voitele. Viimeistele ruohosipulilla ja rouhitulla pippurilla.
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään, ohenna tarvittaessa maidolla. Tarjoa lohiperhosten kanssa.

Ylimääräisestä kalasta tein seuraavana päivänä lohi-katkarapu piirakkaa. Siitäkään en muistanut kuvaa ottaa. 

Saimme äidiltäni muutama viikko sitten hirven jauhelihaa, joten tänään ajattelin kokeilla tehdä siitä pasteijoita. Ja hyviä niistä tulikin. Tein ihan normaalin jauheliha-riisi seoksen, lisäksi muutamiin laitoin cheddaria, osaan sinihomejuustoa ja osaan koskenlaskijaa. 
 Sain vielä kuvan pasteijoista, ennenkuin kaikki loppuvat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti