sunnuntai 1. tammikuuta 2017

Ei niin klassinen paunakakku

Vuoden ensimmäinen päivä ja mikäs sen parempaa kuin aloittaa se leipomalla!
Kaapissa oli yksi banaani tummumassa ja sille piti keksiä käyttöä. Joten keikauskakkua kehiin!

Ohje löytyy kirjasta Martha Stewart - suuri leivonnan käsikirja ja ohjeen laitan vielä teille tähän.

340 g huoneenlämpöistä voita
4 3/4 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
3 1/2 dl sokeria
1 tl vaniljauutetta
6 kananmunaa

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele leipävuoka (23x12 cm). Sekoita kulhossa jauhot ja suola.
Vatkaa voi, sokeri ja vaniljauute vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa munat yksitellen joukkoon. Lisää sitten jauhot ja sekoita tasaiseksi. 
Lusikoi vuokaan ja tasoita pinta. Paista 50-55 minuuttia, kunnes kakku on kullanruskea eikä kokeilu tikkuun jää taikinaa. Anna jäähtyä 10-15 minuuttia ja kumoa.
Säilyy huoneenlämmössä muoviin käärittynä 3 päivää.

Itse siis käytin pyöreää vuokaa, noin 18cm ja tein puolikkaana. Lisäksi lisäsin pohjalle banaanin paljoa ja valmiina kaadoin päälle kinuskia, joka meni hieman pilalle ja siksi en sitä ohjetta tähän laita. 



Uusi vuosi vaihtui ihanissa merkeissä rakkaan kanssa blinejä syöden. Kävimme myös katsomassa ilotulituksen joka järjestettiin Tampereen keskustassa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti