torstai 10. marraskuuta 2016

Appelsiini kakkuset

Toissa viikonloppuna kävin eräällä kotikirppiksellä, jossa myytiin leipomon vanhoja tavaroita.
Muutama vuoka tuli sieltä ostettua ja tänään kokeilin muutamaa niistä.
Eli sitruunapaunakakkua muutellen tein eräänlaisen keikauskakun.
Ohje löytyy Martha Stewart - suuri leivonnan käsikirja kirjasta ja laitan ohjeen teille tähän.

225g voita
6 1/4 dl jauhoja
1 rkl leivinjauhetta
1 1/2 tl suolaa
2 rkl unikonsiemeniä
3 1/2 dl sokeria
2 rkl raastettua sitruunankuorta
1/2 tl sitruunauutetta
1 dl ranskankermaa
5 suurta kananmunaa
1/2 dl öljyä
2 rkl vastapuristettua sitruunanmehua

Kuumenna uuni 175C. Voitele paksulti 2 leipävuokaa. Siivilöi kulhoon jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää unikonsiemenet. Vatkaa monitoimikoneen litteällä sekoittimella (itse sekoitin sähkövatkaimella) voi, sokeri, sitruunan kuoriraaste, sitruunauute ja ranskankerma keskiteholla vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen, vatkaa hetki jokaisen jälkeen, kaavi tarvittaessa kulhon reunat. Vispaa joukkoon öljy ja sitruunamehu. Lisää jauhoseos ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Jaa taikina vuokiin, tasoita pinnat lastalla. Paista 50-55min, kunnes ovat kullanvärisiä eikä kokeilutikkuun tartu taikinaa. Nosta jäähtymään. Kumoa ja anna jäähtyä kokonaan.

Alkuperäisessä ohjeessa kakun päälle laitettiin aprikoosihillon ja konjakin sekoite, mutta sitä en itse laittanut.
Eli itse muokkasin ohjetta niin että unikonsiemeniä en laittanut, ranskankerma korvattiin piimällä, sirtuuna appelsiinillä ja ennen taikinan laittoa vuokiin laitoin vuoan pohjalle sokerissa keitettyjä appelsiinin siivuja. Lisäksi tein taikinan hieman pienempänä.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti