sunnuntai 14. elokuuta 2016

1-vuotis kakku

Vaikka tässä kuussa onkin tehty vasta kaksi kakkua, tuntuu se itselle hirveältä määrältä kun leipoo kumminkin niin vähän. Lisäksi loppukuusta tulee vielä kaksi kakkua lisää.

Kummipoikani täytti siis 1-vuoden ja ystäväni pyysi minua sinne kakun tekemään, koska heillä on muutto kesken eikä itse kerennyt. Ja tietysti mielelläni tein! Täytteeksi tuli mansikkamousse ja koristelu ystäväni lähettämän kuvan perusteella. Yllätykseksi tein vielä sokerimassasta nallen ja pari palikkaa kakun päälle. Mietin myös hetken, että kuorrutuksen olisin tehnyt kreemistä, mutta se ajatus sitten jäi, koska itse en pahemmin keeremistä välitä ja ne ovat aika raskaita joten päädyin kermavaahtoon.

Ongelma oli että tein ensimmäistä kertaa isoon suorakaiteen malliseen vuokaan, eikä minulla ollut mitään hajua kuinka iso täyte piti tehdä. Joten perustäytekakun ohjeella suurensin kolminkertaiseksi, mikä oli loppujen lopuksi ihan liian suuri ja siitä tuli myös meille itsellemme jälkkäriä, muutama leivos ja kulhoon tehty jälkkäri.

Meidän omiin leivoksiin ja jälkkäreihin käytiin sitten metsästä hakemassa vähän mustikoita ja vadelmia ja mustikoita tulikin sitten ihan järkyttävä määrä.
Lisäksi keräsin myös punaviinimarjoja joista tein sosetta pakkaseen kakkuja varten.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti