keskiviikko 15. kesäkuuta 2016

Schwarzwaldin kakku

Poikaystäväni jää lomalle, joten sen kunniaksi pyysi tekemään jotain makeaa töihin vietävää.
Olen jo pitkään hetken katsellut kyseistä kakkua ja miettinyt sen tekoa ja nyt pääsinkin toteuttamaan sen. Ohjetta etsiessäni huomasin, että ohjeita on paljon ja kaikki erilaisia, joten pohjan ja täytteen otin eri ohjeista.

Ohjeen laitan teille tähän.

Kakkupohja
125 g voita
200 g tummaa suklaata
4 kananmunaa
2 dl sokeria
3 rkl kaakaojauhetta
1 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta 

Kostutus
0,75 dl kirsikkalikööriä
0,5 dl vettä
Tai vaihtoehtoisesti mehua

Täyte ja kuorrutus
100 g ranskankermaa
0,5 dl tomusokeria
2 dl kermaa
1-2 rkl sokeria
ripaus vaniljajauhetta

Koristelu
suklaarouhetta
tuoreita kirsikoita

Sulata voi, paloittele suklaa voin sekaan ja sekoita tasaiseksi. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää seokseen voi-suklaaseos ja sekoita varovasti. Sekoita kaakaojauhe, vehnäjauhot, perunajauhot sekä leivinjauhe ensin keskenään ja lisää ne sitten taikinaan siivilän läpi. Kääntele taikina varovasti tasaiseksi.
Voitele kakkuvuoka ja kaada kakkutaikina vuokaan. Kypsennä kakkua 175-asteisessa uunissa keskitasolla noin 45-50 minuuttia, kunnes kakku on kypsä. Anna pohjan jäähtyä ennen sen leikkaamista ja täyttämistä.
Tasaa kakun yläpinta ja leikkaa kakku kahteen osaan. Sekoita kirsikkalikööri ja vesi keskenään. Vatkaa noin puolet ranskankermasta ja tomusokerista vaahdoksi. Vaahdota tämän jälkeen noin puolet kermasta, mausta vaahto sokerilla sekä vaniljajauheella ja yhdistä vaahdot keskenään.
Kokoa kakku kostuttamalla ensin alin pohjaosa vedellä laimennetulla kirsikkaliköörillä. Levitä pohjan päälle kerros kermavaahtoa. Kermavaahto kannattaa lusikoida ensin kakun keskelle ja levittää siitä varovasti kohti reunoja kauniin tasaisen lopputuloksen aikaansaamiseksi. Laita paloitellut kirsikat kermavaahdon päälle. Nosta toinen kakkulevykerros varovasti kermavaahdon päälle ja kostuta se. Anna kakun tekeytyä jääkaapissa mielellään yön yli ennen tarjoilua.
Valmista ennen tarjoilua loput kermavaahtoseoksesta (samalla tavoin kuin aiemmin) ja levitä vaahto kakun pinnalle. Koristele kakku suklaarouheella sekä tuoreilla kirsikoilla. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti