Olen jo pitkään hetken katsellut kyseistä kakkua ja miettinyt sen tekoa ja nyt pääsinkin toteuttamaan sen. Ohjetta etsiessäni huomasin, että ohjeita on paljon ja kaikki erilaisia, joten pohjan ja täytteen otin eri ohjeista.
Ohjeen laitan teille tähän.
Kakkupohja
125 g voita
200 g tummaa suklaata
4 kananmunaa
2 dl sokeria
3 rkl kaakaojauhetta
1 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
Kostutus
0,75 dl kirsikkalikööriä
0,5 dl vettä
Tai vaihtoehtoisesti mehua
Täyte ja kuorrutus
100 g ranskankermaa
0,5 dl tomusokeria
2 dl kermaa
1-2 rkl sokeria
ripaus vaniljajauhetta
Koristelu
suklaarouhetta
tuoreita kirsikoita
Sulata voi, paloittele suklaa voin sekaan ja sekoita tasaiseksi.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää seokseen voi-suklaaseos ja
sekoita varovasti. Sekoita kaakaojauhe, vehnäjauhot, perunajauhot sekä
leivinjauhe ensin keskenään ja lisää ne sitten taikinaan siivilän läpi.
Kääntele taikina varovasti tasaiseksi.
Voitele kakkuvuoka ja kaada kakkutaikina vuokaan. Kypsennä kakkua
175-asteisessa uunissa keskitasolla noin 45-50 minuuttia, kunnes kakku
on kypsä. Anna pohjan jäähtyä ennen sen leikkaamista ja täyttämistä.
Tasaa kakun yläpinta ja leikkaa kakku kahteen osaan. Sekoita kirsikkalikööri ja vesi keskenään.
Vatkaa noin puolet ranskankermasta ja tomusokerista vaahdoksi. Vaahdota
tämän jälkeen noin puolet kermasta, mausta vaahto sokerilla sekä
vaniljajauheella ja yhdistä vaahdot keskenään.
Kokoa kakku kostuttamalla ensin alin pohjaosa vedellä laimennetulla
kirsikkaliköörillä. Levitä pohjan päälle kerros
kermavaahtoa. Kermavaahto kannattaa lusikoida ensin kakun keskelle ja
levittää siitä varovasti kohti reunoja kauniin tasaisen lopputuloksen
aikaansaamiseksi. Laita paloitellut kirsikat kermavaahdon päälle. Nosta toinen kakkulevykerros varovasti kermavaahdon
päälle ja kostuta se.
Anna kakun tekeytyä jääkaapissa mielellään yön yli ennen tarjoilua.
Valmista ennen tarjoilua loput kermavaahtoseoksesta (samalla tavoin kuin
aiemmin) ja levitä vaahto kakun pinnalle. Koristele kakku
suklaarouheella sekä tuoreilla kirsikoilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti