Itse käytin perus kakkupohjaa, kun meillä ei tykätä keksi pohjasta.
Ohje on kirjasta juustokakut ja sen laitan teille tähän alas.
Murupohja
180g kaura-suklaakeksejä
60g sulaa voita
Täyte
100g valkosuklaata
250g mascarponejuustoa
2,5dl ranskankermaa
1tl piparminttuaromia
1tl vanilja-aromia
Piparminttusuklaa
150g valkosuklaa
1tl piparminttuaromia
5 piparminttutankoa (laitoin itse pussillisen piparminttukarkkeja)
20cm irtopohjavuoka
Hienonna keksit monitoimikoneessa. Yhdistä murut ja voisula. Painele seos voideltuun vuokaan tiiviiksi kerrokseksi.
Sulata täytettä vartem suklaa kulhossa hiljalleen kiehuvan vesikattilan päällä. Nosta kulho pois ja anna jäähtyä, mutta ei kovettua.
Vatkaa mascarpone ja ranskankerma isossa kulhossa keskenään. Sekoita joukkoon jäähtynyt valkosuklaa ja molemmat aromit. Levitä seos pohjan päälle ja laita jääkaappiin vähintään 3 tunniksi.
Sulata valkosuklaa piparminttusuklaata varten kulhossa hiljalleen kiehuvan vesikattilan päällä. Nosta kulho pois ja lisää piparminttuaromi ja levitä seos ohueksi kerrokseksi leivinpaperille. Murskaa karkit pieniksi paloiksi ja ripottele suklaan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa.
Irrota kakku vuoasta. Paloittele suklaa siruiksi ja koristele niillä juustokakun pinta.
Itse koristelin lisäksi sokerimassa kukilla, jotka tein muutama päivä aikaisemmin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti