Omassa ohjeessani on mantelijauhetta, mutta se on ehkä vähän turhan karkeaa, joten toivon seuraavaa kokeilua varten, että mantelijauho olisi hienompaa.
Ohje on kirjasta Pariisilainen macaron-leivos ja laitan sen vielä teille tähän.
Macaron-kuoret
100 g munanvalkuaista
110 g mantelijauhetta
200 g tomusokeria
25 g sokeria
elintarvikeväriä
Erottele valkuaiset keltuaisista. Sekoita mantelijauhe ja tomusokeri keskenään hyvin. Vatkaa valkuainen vaahdoksi ja lisää sokeri pienissä erissä. Lisää haluamasi värijauhe tässä kohtaa. Yhdistä seokset ja sekoita tasaiseksi massaksi. Lusikoi pursotin pussiin ja pursota noin kahden euron kolikon kokoisia ympyröitä. Anna levätä huoneenlämmössä noin 20 min ja paista sen jälkeen 150-asteisessa uunissa 12-14min. Anna jäähtyä kunnolla ennenkuin irrotat leivinpaperista.
Täyte
2 dl kuohukermaa
puolikas vaniljatanko
2 munankeltuaista
30 g sokeria
Kuumenna vaniljalla maustettu kerma kiehumispisteeseen. Anna hieman jäähtyä ja vatkaa sillä välin keltuaiset ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä aineet keskenään varovasti, jottei seos vaahtoutuisi liikaa.
Kaada silikonimuottiin (itse käytin perus uunivuokaa) jonka halkaisija on noin 18cm. Laita paistumaan 90-asteiseen uuniin tunniksi ja 20 minuutiksi. Anna viilentyä kunnolla ja laita sitten pakkaseen vähintään neljäksi tunniksi.
Leikkaa sitten kuorien kokoisia paloja, asettele kuorien päälle ja ripottele päälle fariinisokeria ja paahda pintaa polttimella.
Tässä siis creme brulee täyte valmiina pakkaseen |
Ja valmiit tuotokset |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti