tiistai 14. heinäkuuta 2015

HerkkuBurgeri

Tulipa tuossa tehtyä itse pulled porkia aika paljonkin, eikä oikein keksinyt mihin ne voisi käyttää kerralla. Joten mieleen tietysti heti tulee, että söisi monta päivää sitten hamppareita, joten niitä sitten tehtiinkin.
Tämä hampurilais sämpylän ohje on minusta kaikkein paras, vaikkakin sen tekemisessä kestää muutama tunti, mutta se on sen arvoista. Kyseisestä ohjeesta tulee neljä sämpylää.

Tässä teille ohjetta:
 1,5 dl maitoa
2 tl kuivahiivaa
1 rkl sokeria
1 muna
1,5 rkl öljyä
4,5 dl jauhoja
1 tl suolaa 
voiteluun
1 muna
1 rkl vettä

 Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva ja sokeri.
Sekoita maitoseoksen joukkoon muna sekä öljy.
Sekoita keskenään jauho ja suola. Lisää ne seokseen. Sekoita.
Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle. Vaivaa taikinaa n.10 min, kunnes siitä tulee kimmoisaa.
Kohota taikinaa kulhossa liinan alla n. 2 t, kunnes sen tilavuus on kaksinkertaistunut.
Muotoile taikinasta neljä sämpylää. Nosta leivinpaperin päälle uunipellille. Kohota niitä uudestaan leivinliinan alla 2 t.
Voitele sämpylät muna-vesiseoksella
Paista uunin keskiosassa 200 asteessa 10 - 12 min tai kunnes sämpylät ovat kypsiä.
Täytä haluamallasi täytteillä.


omatekemä pulled pork, pahoittelen suttuisuutta.

pahoittelen lautasen likaisuutta.
välissä possun lisäksi sinappikurkkusalaatti, perus salaatti, kurkku, savu cheddaria, kuivattua sipulia ja bbq-kastiketta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti